Om McDonald’s Cup

MCDONALD’S CUP


EN PERFEKT AVSLUTNING PÅ SÄSONGEN

McDonald’s Cup är en fotbollsturnering som har arrangerats av Västerås BK30 sedan 1985. Cupen lockar årligen ca 3500 personer till Västerås. Vi har historiskt sett haft lag från hela Scandinavium men majoriteten av lagen kommer från hela Sverige. Flertalet av lagen bor under cupen i olika skolor vi hyr.

Cupen spelas på flertal konst och naturgräs planer över hela Västerås, där cupens centrum är Ringvallen IP där vi även har vårat cupkansli.

En presentation av Västerås BK 30 

Klubben bildades år 1930, därav namnet, genom att idrottsföreningarna Sture och City gick samman till en förening. BK 30 har ca 500 medlemmar. Verksamheten startade med herrfotboll och bandy. Damfotbollen kom igång 1969 och här har klubben skördat många framgångar under åren och kronan på verket var steget upp i allsvenskan 1994. 

Under 2023 har damlaget spelat i Division 1  med A-laget och Herrlaget har spelat i Div. 4 med A-laget. 

Klubben har en stor ungdomsverksamhet med många flick- och pojklag och vårt ”Fotbollslekis” under våren och hösten lockar många blivande stjärnor 

Vår idrottsplats heter Ringvallen, där vårat nya kansli just nu håller på att byggas. Sedan 1998 har vi övertagit skötseln av Ringvallen från Västerås Stad. Vi hoppas under kommande år kunna förbättra idrottsplatsen på flera sätt.